Cultură şi sport

​TIPOGRAFIA UNIVERSUL VA FI TRANSFORMATĂ ÎNTR-UN CENTRU AL CULTURII ȘI ARTELOR MODERNE

02 aprilie, 2024

Un nou Centru al culturii și artelor moderne Universul va apărea în Chișinău în baza fostului combinat poligrafic cu același nume. Potrivit INFOTAG, acest lucru a fost anunțat la o conferință de presă de către ministrul culturii, Sergiu Prodan.

El a prezentat informații despre proiect, direcții, evenimente și inițiative prioritare privind utilizarea a peste 14 mii de metri pătrați ai Centrului.

„Aici vor fi ateliere creative ale artiștilor și galerii de pictură. Va fi plasat al treilea bloc al Bibliotecii Naționale - depozit. De asemenea, vom avea un cinematograf unde se vor proiecta filme autentice, un teatru cu scenă, astfel încât colectivele independente să poată susține workshop-uri, repetiții și spectacole. Ne dorim să reînviem viața culturală în centrul istoric al capitalei și să ne îndeplinim angajamentele față de organizațiile culturale și persoanele din domeniul artei, comunitatea creativă și publicul larg”, - a spus ministrul.

Conform estimărilor preliminare, studiul de fezabilitate tehnică și economică și alte documente pentru implementarea proiectului ar putea fi finalizate în decurs de un an, iar cheltuielile pentru implementare sunt estimate la 15 milioane de euro. Guvernul speră să primească acești bani de la Ambasada SUA în schimbul vânzării fostului teren a Stadionului Republican.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.04.02 12:49 Nina
    Pararea mea, ca asa ceva nu este cea mai buna solutie.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.