Cultură şi sport

DELEGAȚIA UNIUNII EUROPENE ÎN MOLDOVA VA ORGANIZA O SERIE DE EVENIMENTE CU OCAZIA ZILEI EUROPEI

25 aprilie, 2024

Delegația Uniunii Europene în Moldova, împreună cu ambasadele statelor membre UE, va marca Ziua Europei în mai multe regiuni ale republicii. În conformitate cu tradiția, ”Orașelul European” va fi deschis în acest an la Chișinău pe 9 mai, iar la Bălți pe 19 mai. Acestea vor include evenimente educaționale, creative și interactive, cu multe surprize pentru toate generațiile.

Conform informațiilor furnizate de INFOTAG, evenimentele dedicate Zilei Europei 2024 vor avea loc sub sloganul „Libertate, pace, prosperitate: EUROPA - EȘTI TU!”.

„Ziua Europei este despre oameni și pentru oameni, deoarece sărbătorim valorile care ne unesc. Libertatea, pacea, prosperitatea sunt pilonii care definesc calitatea vieții fiecărei persoane. Pentru Moldova, acesta este, de asemenea, ziua în care celebrăm aspirațiile europene ale țării și ale poporului său. Vom continua să vă sprijinim pe acest drum transformatoriu al integrării în UE”, a declarat ambasadorul UE în Moldova, Janis Mazeiks.

Evenimentele dedicate Zilei Europei 2024 vor fi, de asemenea, organizate la Cahul, Ungheni și în alte localități, în colaborare cu proiectele finanțate de UE și autoritățile locale. În perioada 1-31 mai, în mai multe localități, atât în orașe, cât și în sate, va avea loc Festivalul European de Film și Cultură. Intrarea este gratuită pentru toți cei care doresc să descopere filme, dansuri, expoziții și muzică europene.

Calendarul evenimentelor este disponibil pe site-ul https://eu4moldova.eu/ru/den-evropy-2024/

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.