Economie

MINISTERUL AGRICULTURII A FORMAT UN GRUP DE LUCRU PENTRU SALVAREA AROMA S.A.

28 februarie, 2014

Pentru a salva de la faliment combinatul de vinuri și divinuri Aroma S.A., Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a format un grup de lucru, condus de viceministrul Sergiu Ghețiu. Ministrul Vasile Bumacov a semnat ordinul respectiv.

În documentul citat de agenția ”INFOTAG” de spune că comisia a fost constituită cu scopul rezolvării problemelor întreprinderii, apărute după ce Curtea de Apel Chișinău a inițiat procedura de insolvabilitate a acesteia și a dispus evaluarea, până la 24 martie, a planului de restructurare a fabricii, elaborat de administratorul procedurii de insolvabilitate, Veaceslav Timotin.

Ordinul obligă grupul de lucru să efectueze o evaluare a planului până la 17 martie, să elaboreze un plan de acțiuni pentru îmbunătățirea situației de la întreprindere, dar și să se pronunțe pe marginea raportului companiei General Expert, care a evaluat patrimoniul combinatului Aroma. În opinia lui Vasile Bumacov, activele au fost subestimate intenționat, și anul trecut ministrul calificase evoluțiile din jurul combinatului drept acțiuni de raider.

”INFOTAG” precizează: Întreprinderea de Stat Aroma are circa 50 de creditori, cărora le datorează circa 250 mil. lei, având cele mai mari datorii față de Banca de Economii — 51,9 mil. lei și 470 mii euro, și față de FinComBank — 36,7 mil. lei.

Combinatul Aroma a fost fondat în anul 1898, iar 100% din acțiunile sale aparțin statului, reprezentat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Întreprinderea produce zeci de feluri de vinuri și rachiuri, iar în 2012 a comercializat băuturi alcoolice în valoare de 40,8 mil. lei, în principal, peste hotare.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.