Economie

​ROSSELHOZNADZOR A ANULAT RESTRICŢIILE PENTRU LIVRĂRILE DE CARNE DE CĂTRE COMPANIA MOLDOVENEASCĂ „ANTADRO” PE PIAŢA RUSĂ

27 mai, 2014

Rosselhoznadzor a anulat restricţiile temporare introduse pe 27 ianuarie în privinţa livrărilor de carne de către compania moldovenească „Antadro” în Rusia.

În comunicatul serviciului sanitar rus, citat de agenţia „INFOTAG”, acest fapt se explică prin „materialele investigaţiilor şi măsurile luate de lichidare a încălcărilor depistate, rezultatele verificării în laborator a producţiei, precum şi garanţiile Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor a Moldovei cu privire la corespunderea cerinţelor sanitar-veterinare ale Uniunii Vamale şi FR faţă de produsele livrate (carne de miel refrigerată, carne de cal congelată, carne de cal refrigerată)”.

Restricţiile au fost introduse după ce în perioada de control sporit în laborator în lotul de carne livrat de compania „Antadro” au fost depistate încălcări, în particular, depăşirea cantităţii admise de microorganisme mezofile aerobe şi facultativ anaerobe (MMAFA).

S.R.L. „Antadro” se află în Gura Camencii, raionul Floreşti. Întreprinderea se specializează în recoltarea, prelucrarea şi comercializarea cărnii de vită. Livrează carne în FR din 2005.

Dreptul de a exporta produse animaliere pe piaţa rusă îl au peste 10 întreprinderi moldoveneşti.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.