Economie

VALERIU LAZĂR: SUCCESUL INTEGRĂRII ECONOMICE A REPUBLICII MOLDOVA VA DETERMINA ŞI VITEZA INTEGRĂRII POLITICE ÎN UE

11 iunie, 2014

Procesul de integrare politică a Republicii Moldova în Uniunea Europeană depinde foarte mult de reuşita integrării economice, a declarat miercuri vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, în cadrul Vienna Economic Forum, organizat la Chișinău în contextul săptămânii investiționale „Moldova Business Week”.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, Lazăr a arătat că asocierea politică a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană este o formă „incipientă de integrare şi că dezvoltarea economică a statului va fi prima în următoarea perioadă”.

„Economicul merge ceva mai repede decât politicul şi vreau să scot în evidenţă acest lucru. Înseamnă că şi din perspectiva viitoarelor relaţii politice dintre Republica Moldova cu UE, de la noi toţi, cei care facem economie, sunt foarte mari aşteptări. De maniera şi randamentul acestui proces – adică în funcţie de cât de reuşit Republica Moldova se va integra economic cu UE – eu intuiesc că va depinde foarte mult viteza şi calitatea procesului de integrare la nivel politic”, a afirmat Valeriu Lazăr.

În context, ministrul le-a spus investitorilor străini veniţi la Chişinău că, în proporţie de 80-90%, legislaţia Republicii Moldova este armonizată cu cea europeană.

„Acest lucru nu înseamnă că am transpus sută la sută aquis-ul comunitar, fiindcă nu avem asemenea obligaţie, dar la nivelul legislaţiei comerciale, economice, civile noi avem legislaţie europeană. Ceea ce înseamnă pentru oamenii de afaceri reguli de joc europene”, a dat asigurări oficialul.

El a susţinut că prioritatea a guvernului este să asigure funcţionarea adecvată a instituţiilor statului şi îmbunătăţirea continuă a mediului de afaceri.

„INFOTAG” precizează: Vienna Economic Forum este o platformă de promovare a oportunităţilor de investiţii în regiunea Mării Adriatice şi a Mării Negre, creată în 2004.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.