Economie

​AMBASADORUL MEXICULUI ÎN RM CU REŞEDINŢA LA ATENA ORGANIZEAZĂ LA CHIŞINĂU O RECEPŢIE CU PRILEJUL ANIVERSĂRII A 204 ANI DE INDEPENDENŢĂ A ŢĂRII SALE

23 octombrie, 2014

Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Mexicului în Republica Moldova cu reședința la Atena, Tarcisio Navarrete Montes de Oca va organiza joi, 23 octombrie, la Chișinău, o recepție cu ocazia a 204 de ani de independență a țării sale.

Evenimentul va reuni diplomați și reprezentanți ai mediului de afaceri, oferind o oportunitate de a discuta subiecte a diferitor domenii de afaceri și perspective de dezvoltare a parteneriatelor și investițiilor în economia Republicii Moldova și Mexic.

„Distanța nu este un obstacol pentru dezvoltarea afacerilor și schimbul de experiență. În relațiile comerciale dintre țările noastre se înregistrează o dinamică pozitivă. Pentru primele cinci luni ale anului 2014 companiile din RM au achiziționat bunurile mexicane de $2 mil.”, a spus corespondentului „INFOTAG” Consulul de onoare al Statelor Unite Mexicane (SUM) în RM, Alexandru Bilinkis.

Printre cele mai importante articole ale importurilor în Moldova de mărfuri din Mexic sunt tractoare și mașini agricole, echipamente electrice și energetice, echipamente de telefonie, precum și băuturi alcoolice, pește și fructe de mare, produse farmaceutice și banane. Producătorii moldoveni exportă în Mexic, în principal, textile și încălțăminte.

Vineri, 24 octombrie, la Chișinău va avea loc reuniunea oamenilor de afaceri cu Ambasadorul Mexicului în Republica Moldova, Tarcisio Navarrete Montes de Oca și consilierul pentru comerț al ProMexico, Oscar Camacho.

„INFOTAG” precizează: Oficial Ziua Independenței a Mexicului este serbată pe 16 septembrie - data începerii luptei pentru eliberare din metropolă. Consulatul Onorific al Mexicului în Republica Moldova a luat inițiativa de a organiza o ceremonie cu ocazia Zilei Independenței SUM în RM. Un astfel de eveniment va avea loc pentru prima dată în Republica Moldova.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2014.10.23 11:00 Ana
    Iata, dl Bilinkis acuma deja este Consul Onorific, bravo, falicitari Alexander Grigorievici!!!
  2. 2014.10.23 11:04 Grigore
    Ce frumos si impozabil ambasadorul, bravo!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.