Economie

​VINIFICATORII MOLDOVENI AU PARTICIPAT LA TÂRGUL INTERNAŢIONAL GOODWINE

09 decembrie, 2014

În România a avut loc ediţia a XII-a a Târgului internaţional GoodWine, în cadrul căruia au fost prezentate vinuri cunoscute ale circa 100 de companii de vinificaţie din diferite state.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la comunicatul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, participarea la expoziţie a vinificatorilor moldoveni face parte din programul de diversificare a pieţelor de export a brandului „Wine of Moldova”, precum şi extinderea celor existente, în particular, a pieţei UE.

Moldova a fost prezentată de companiile de vinificaţie API Orhei, Bostavan, Castel Mimi, Cimislia Wineries, Chateau Vartely, Etcetera, F’autor, Gitana Winery, Mileştii Mici, Vinăria Poiana, Vinăria din Vale şi Suvorov Vin, Vinăria Purcari şi Cricova. Producătorii moldoveni au participat şi la alte evenimente în cadrul târgului.

Degustările, dar şi alte acţiuni importante de la târg, au fost coordonate de reprezentantul României la Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIVV), Cătălin Păduraru.

Mii de vizitatori au fost invitaţi la standul special amenajat pentru a degusta peste 65 de vinuri legendare, aflate sub brandul unic de ţară „Wine of Moldova”.

Expertul în marketing, Viorel Garaz, s-a arătat mândru de participarea la „un eveniment de importanţă imensă pentru industria vinicolă a Republicii Moldova”.

Moldova a exportat în România în primele nouă luni 760 mii litri de vin îmbuteliat, cu 52% mai mult decât în perioada similară a anului precedent. Capacitatea pieţei României este de circa 480 mil. de litri de vin. România face parte din top 10 ţări în Europa la consumul de vin pe cap de locuitor – în jur de 24 litri anual. Datorită ieşirii din recesiunea economică, specialiştii estimează o majorare a consumului de vin, creştere care i-ar putea aduce Republicii Moldova un rol important pe piaţa românească.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2014.12.09 11:52 Pavel
    Prea incet creste exportul vinului moldovenesc, Oficiu avem - banii de la export nu avem!!!
  2. 2014.12.09 11:54 Grigore
    Dl Nicolae Ciornii a facut compania care sa dezvolta bine si efectiv!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.