Economie

​AMBASADORUL SUEDIEI INGRID TERSMAN A DEVENIT MEMBRU DE ONOARE AL CCI DIN MOLDOVA

30 iulie, 2015

Ambasadorul Suediei, Ingrid Tersman, care îşi încheie misiunea diplomatică în Moldova,a devenit membru de onoare al Camerei de Comerţ şi Industrie a RM (CCI).

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la CCI, diploma de membru i-a fost înmânată în ajun de preşedintele CCI, Valeriu Lazăr, „în semn de apreciere pentru contribuția la dezvoltarea mediului de afaceri și apropierea de standardele UE.”.

Lazăr a menţionat proiectul „DCFTA. Informarea și consolidarea capacităților operatorilor economici”, finanţat de Guvernul Suediei și implementat de CCI și Asociația Businessului European, care a contribuit la sporirea competitivităţii agenţilor economici din Moldova.

„Acum am înțeles mai bine piața UE, beneficiile DCFTA, dar și carențele noastre, pe care urmează să le depășim”, a spus Lazăr, exprimând gratitudine diplomatului suedez pentru contribuţia adusă al perfecţionarea mediului de afaceri din republică.

Ambasadorul a menţionat că procesele de democratizare și integrare europeană s-au dovedit a fi mai complexe decât s-a estimat inițial. Ea a exprimat speranţa că alegerea ţării este ireversibilă.

„m văzut în Moldova spirit antreprenorial și creativitate în diverse industrii și sper că acestea se vor dezvolta în continuare cu succes, iar Guvernul Suediei va continua sprijinul său în acest sens”, a spus Tersman, decorată recent de Preşedintele Nicolae Timofti cu Ordinul de Onoare „în semn de recunoştinţă profundă pentru contribuția substanțială la dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie și colaborare moldo-suedeze”.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2015.07.30 16:13 Anton
    Eara bravo!
  2. 2015.07.30 16:16 Publo
    Pacat ca ea deja s-a terminat mandat...
  3. 2015.07.30 16:18 Robert
    Poate sa intoarce peste patru ani...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.