Economie

​VINURILE MOLDOVEI AU FOST PREZENTATE LA O EXPOZIȚIE DIN ROMÂNIA

24 noiembrie, 2015

Vinurile Moldovei au fost prezentate la expoziția internațională Good Wine, care a avut loc în perioada 20-22 noiembrie la București.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), 23 de companii autohtone au prezentat la expoziție peste 200 tipuri de vinuri moldovenești.

În cadrul expoziției au fost organizate două master class-uri, unde invitații au degustat selecţia inedită de vinuri şi divinuri autohtone, precum și mai multe vinuri de autor ale Asociaţiei Micilor Producători de Vinuri din Moldova.

„Suntem mândri că am reuşit să demonstrăm în România noile repere de identitate şi calitate ale Vinului Moldovei, obţinute după transformările remarcabile din ultimii ani. Este foarte important pentru noi că Vinul Moldovei a reușit deja să cucerească mulți pasionați și cunoscători din România. Știm asta deoarece exportul de vinuri în România a înregistrat o creștere spectaculoasă – aproximativ 173% comparativ cu anul trecut, iar 22 companii vinicole din Moldova își vând vinurile pe piața românească”, a spus directorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, Dumitru Munteanu.

La expoziție au fost prezentate peste o mie de vinuri celebre de la 100 de producători din diferite țări, inclusiv din România, Franţa, Bulgaria, Chile şi Republica Moldova.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2015.11.24 10:34 David
    Vinuri de calitate - bogatia Moldovei!
  2. 2015.11.24 10:36 Natali
    Moldova sa prospera atunci, chind noi sa vindem fie care sticla de vin chite 10 euro!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.