Economie

​ANRE A PEDEPSIT PATRU OPERATORI AI PIEŢEI PRODUSELOR PETROLIERE

12 ianuarie, 2016

Consiliul de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a depistat noi încălcări în activitatea unor operatori ai pieţei produselor petroliere din Republica Moldova.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la ANRE, este vorba despre companiile Auto-Mar, Dies-Tehnologie, I.A.L.G (Străşeni) şi Tezed-S, rapoartele de activitate ale căror au devenit obiectul discuţiilor la ultima şedinţă a consiliului.

În privinţa primilor trei pentru două luni a fost suspendată licenţa de activitate pe piaţă, iar Tezed–S va fi tras la răspundere administrativă.

Conform materialelor prezentate, în cadrul verificărilor repetate la Auto–Mar şi Dies–Tehnologie, s-a depistat că au înlăturat doar parţial neajunsurile indicate de ANRE, nu au ajustat evidenţa contabilă la normele existente. Ultimul, apropo, a adpis şi o serie de încălcări ale legii privind piaţa produselor petroliere, în legătură cu ce agenţia sa adresat Inspectoratului Fiscal Principal de Stat şi Centrului Naţional Anticorupţie cu scopul de a fi luate măsuri.

Întreprinderea de livrare a gazelor la Străşeni (I.A.L.G), în opinia ANRE, a admis încălcări la formarea preţurilor la gaze. Pe lângă suspendarea licenţei, agenţia a cerut Procuraturii Generale să verifice cazurile de depreciere a activelor acesteia prin intermediul companiei Flaga - Gaz.

În cadrul verificărilor la Tezed–S au fost identificate cel puţin 202 cazuri de vânzare a gazului lichefiat la preţ mărit, ceea ce a generat operatorului venit nejustificat de 419,9 mii de lei. Pentru nerespectarea condiţiilor licenţei compania riscă o amendă de 6-10 mii de lei.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.01.12 13:52 Ivan
    Ei nu sunt vinovati!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.