Economie

​MINISTERUL ECONOMIEI VA PROPUNE PENTRU PRIVATIZARE ÎNTREPRINDERI MARI, PENTRU ATRAGEREA INVESTIŢIILOR

11 februarie, 2016

Ministerul Economiei intenţionează să propună pentru privatizare obiecte din sectorul energetic şi industrial, şi anume întreprinde de distribuţie a energiei electrice, combinatul de tutun Tutun CTC, Fabrica de vinuri şi coniacuri din Bălţi Barza albă, centrul comercial Unic. Despre aceasta a anunţat la întrevederea cu ambasadori străini în RM Vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la Minister, în opinia dl Calmîc sarcinile prioritare ale noului Guvern sunt semnarea Memorandumului de cooperare cu FMI, deblocarea asistenței financiare din partea Uniunii Europene și partenerilor de dezvoltare pentru reluarea finanțării proiectelor investiționale inițiate, precum și realizarea angajamentelor prevăzute de Acordul de Asociere/DCFTA.

Ambasadoarea Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Ulrike Knotz, a declarat că țara sa susține în continuare efortul de redresare economică al Republicii Moldova și procesul de reforme derulate, interesându-se de oportunitățile investiționale oferite de Moldova și obiectele incluse în agenda de privatizare pentru anul 2016.

Vicepremierul a subliniat că un sector important pentru investiții în Moldova rămâne a fi infrastructura energetică și termoelectrică.

La întrevederea cu Ambasadorul SUA, James Pettit, ministrul Calmîc a informat despre listă de proiecte prioritare în sectorul energetic și mediul de afaceri pregătite pentru adoptare în Parlament.

„În ceea ce privește asigurarea securității energetice, vom menține un dialog intens cu partea română pe proiectele de interconexiuni energetice, așa încât să diminuăm din dependența de un singur furnizor. De asemenea, pentru impulsionarea comerțului exterior vom continua eliminarea barierelor tarifare și netarifare, încheiere unor noi acorduri de liber schimb, iar în cooperarea cu Federația Rusă și Ucraina vom negocia cu partea rusă reluarea exporturilor pe această piață”, a spus ministrul.

La întrevederea cu ambasadorul Poloniei, Artur Michalski, oficialii au discutat despre organizarea comisiei interguvernamentale moldo-polone la Chișinău, în luna mai, precum şi aspecte privind valorificarea creditului polonez în valoare de 100 mil. de euro.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.