Economie

​PRIM-MINISTRUL A APRECIAT ROLUL SUDZUCKER MOLDOVA ÎN DEZVOLTAREA RAMURII SFECLEI DE ZAHĂR

26 mai, 2016

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întrunit cu reprezentanţii companiei Sudzucker Moldova, Thomas Kirchberg şi Alexander Koss, apreciind înalt rolul companiei în dezvoltarea ramurii sfeclei de zahăr din RM.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la serviciul de presă al Guvernului, Premierul a ţinut să menţioneze că Guvernul nu doar ascultă dorinţele antreprenorilor, dar şi tinde să le îndeplinească. În particular, Premierul a vorbit despre măsurile întreprinse în vederea îmbunătăţii mediului de afaceri, simplificării bazelor juridice, reformării organelor de control.

Potrivit spuselor sale, din anul viitor Cabinetul de miniştri „intenţionează să elaboreze politica bugetar-fiscală pentru trei ani înainte, pentru ca investitorii să se poată ghida de o previzibilitate mai mare în ceea ce priveşte planificarea afacerii”.

Thomas Kirchberg a apreciat eforturile Guvernului de îmbunătăţire a bazei legislative pentru mediul de afaceri.

„Pentru dezvoltarea businessului este foarte importantă stabilitatea politică şi existenţa unor reguli clare şi previzibile în mediul de afaceri pe termen lung”, a spus el.

După cum a relatat anterior „INFOTAG”, Sudzucker Moldova împlineşte 15 ani de activitate în Moldova, timp în care investiţiile sale au depăşit 60 mil. de euro dintre care 42 mil. – pentru modernizarea producerii de zahăr în Moldova.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2016.05.26 16:00 Fima
    Sudzucker merita sustinere din partea statului nostru...
  2. 2016.05.26 16:05 Elena
    Unica ramura in economia care este in starea sa face concurenta in Uniunea Europeana...Eu sunt de acord ca Dl Kirhberg si Dl Koss a facut mult-mult-mult pentru asa rezultate frumoasa!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.