Economie

​ PLAHOTNIUC: SĂLILE PENTRU JOCURI DE NOROC DE LA PARTERUL BLOCURILOR TREBUIE ÎNCHISE

29 iunie, 2016

Prim-vicepreședintele Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc este îngrijorat de numărul mare de cazinouri și săli de jocuri de noroc apărute ca „ciupercile după ploaie”, în special cele de la parterul blocurilor de locuit, dar și impactul pe care îl au acestea asupra copiilor și adolescenților. Într-un articol pe blogul său el spune că a decis să propună Coaliției majoritare de la guvernare ca împreună să găsească formula pentru a reglementa drastic funcționarea cazinourilor și sălilor de jocuri de noroc, inclusiv să fie operate modificări legislative care să interzică amplasarea acestor săli în zone unde au acces minorii. La ședința Consiliului Coaliție, de luni seara, s-a decis să se vină în cel mai scurt timp cu un plan de acțiuni pentru eradicarea acestui fenomen nociv, a mai scris prim-vicepreședintele PD.

Plahotniuc, care este și fondatorul Fundației Edelweiss, face trimitere la rezultatele unui studiu. „Zilele trecute am primit rezultatele unui studiu, pe care l-am cerut profesioniştilor, în legătură cu modul în care funcţionează cazinourile, sălile pentru jocuri de noroc şi impactul pe care îl au asupra copiilor. Am cerut această analiză după un caz dramatic care ne-a fost semnalat la Edelweiss, legat de situaţia complicată prin care trece o familie după ce copilul lor de 15 ani a dat în patima jocurilor de noroc, a ajuns să împrumute bani, apoi să facă multe alte prostii pentru a-şi putea susţine acest viciu. Noi am ajutat această familie, însă am constatat că nu este vorba de un caz izolat, ci de un fenomen care ia amploare”, a scris Plahotniuc.

Fondatorul Edelweiss remarcă faptul că sălile pentru jocuri de noroc au apărut ca ciupercile după ploaie în ultima perioadă, deschise la parterul blocurilor şi în tot felul de alte locuri improprii pentru astfel de activităţi şi periculoase pentru adolescenţi. În plus, legea nu se respectă, iar aici vinovaţi sunt proprietarii, dar şi autorităţile care nu intervin pentru a verifica dacă în astfel de săli cu jocuri de noroc sunt admişi copiii, dacă se respectă limita de vârstă, consideră Plahotniuc. Până vom avea sistemul de control reformat integral, noi trebuie să lucrăm şi la prevenirea unor astfel de fenomene foarte primejdioase pentru copii, explică acesta.

„Nu am fost niciodată pasionat de jocuri de noroc, nu m-a prins acest viciu, dar îi înţeleg efectele negative şi mai ales înţeleg cât de periculoase sunt ele pentru un copil aflat în dezvoltare. Ca urmare, am decis ca pe lângă partea socială în care Edelweiss deja se implică, să le propun colegilor din Coaliţia de guvernare ca împreună să găsim formula pentru a reglementa drastic funcţionarea cazinourilor şi sălilor pentru jocuri de noroc, să venim cu modificări legislative care să nu mai permită amplasarea acestor săli în zone unde au acces minorii şi în general să creăm un cadru legislativ mult mai clar în domeniu, aşa acum este şi în alte ţări europene.

În şedinţa din această seară a Consiliului Coaliţiei de guvernare le-am prezentat colegilor situația privind acest subiect şi am convenit ca în perioada imediat următoare să venim cu un plan de acţiuni pentru eradicarea acestui fenomen nociv. Noi vom veni cu soluţia politică şi cu modificările legislative necesare, iar colegii de la Guvern urmează să vină cu un plan de acţiuni pe zona lor de competenţă, instituţională”, a informat prim-vicepreședintele PD.

Plahotniuc explică și de ce a făcut publică această inițiativă. „Am făcut publică această iniţiativă pentru că ştiu că întotdeauna când se încearcă reglementarea activităţii cazinourilor şi sălilor pentru jocuri de noroc apar imediat unele grupuri de interese care încep să facă presiuni pentru a-şi păstra anumite facilităţi, inclusiv pentru comiterea unor ilegalităţi. Vreau ca aceste grupuri să ştie că de această dată mă voi implica personal şi împreună cu colegii din Coaliţia de guvernare vom face ordine, deci să nu-şi cheltuie energia şi banii degeaba pentru a ocoli reglementările acestui domeniu”, a dar asigurări el.

Dezbaterile sunt binevenite, cei care activează în acest domeniu să vină cu propuneri constructive, reglementarea trebuie să se facă transparent, dar scopul final este să protejăm copiii şi să-i ferim de acest viciu la o vârstă la care încă nu pot decide singuri limitarea unor efecte negative asupra lor, a îndemnat Vlad Plahotniuc. Securitatea copiilor trebuie să fie o prioritate pentru noi toţi şi sper că agenţii economici din domeniu vor fi de acord cu aceasta, a concluzionat fondatorul Edelweiss.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.03.07 15:20 kresimir previc
    Buna,
    Acest lucru este de a informa publicul larg că dl Kresimir previc, un creditor împrumut privat a deschide o oportunitate financiară pentru toată lumea are nevoie de nici un ajutor financiar. Noi dăm afară de împrumut la o rată a dobânzii de 2%, pentru persoane fizice, firme si companii sub un anumit termeni și condiție clare și ușor de înțeles. contactați-ne astăzi prin e-mail la adresa: (kresimirprevic4@gmail.com)

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.