Economie

GUVERNUL CERE AMÂNAREA IMPLEMENTĂRII LEGII PRIVIND SURSELE DE ENERGIE REGENERABILĂ

21 martie, 2017

Guvernul Moldovei se pronunţă pentru intrarea în vigoare a legii cu privire la sursele de energie regenerabile în anul 2018, dar nu în aprilie 2017. Despre aceasta a comunicat miercuri, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, în cadrul audierilor publice privind progresele și provocările în implementarea cadrului legal în domeniul energetic.

Potrivit agenției INFOTAG, el a motivat acest lucru prin faptul că la sfârșitul anului 2016 proiectele de asistență tehnică în RM au fost sistate și urmează să continue în anul 2017.

„Este necesar să dezvoltăm un cadru legal, să consolidăm infrastructura și personalul, iar apoi legea poate intra în vigoare. Avem unele probleme sistemice, în special, cu funcționarea Agenției pentru Eficiență Energetică (AEE). Pentru ca aceasta să funcționeze normal, este nevoie de 14 de angajaţi, deocamdată activează doar cinci. De asemenea, AEE urmează să fuzioneze cu Fondul de eficiență energetică”, a spus Calmîc.

Ministrul a menționat că un alt motiv pentru a amâna legea este faptul că în politica bugetar-fiscală și bugetul de stat nu sunt prevăzute compensații pentru populație.

INFOTAG precizează: Legea privind energia regenerabilă stabilește obiectivele RM în domeniul energiei regenerabile, precum și mecanisme pentru a promova dezvoltarea pieței. Până în anul 2020, ponderea energiei regenerabile ar trebui să ajungă la 17% (inițial - 20%).

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.03.21 20:10 Grigore
    Daca dl Calmic spune, el stie bine situatia.
  2. 2017.03.21 20:13 Ecaterina
    Ce noi grabim dl Calmic?
  3. 2017.03.22 09:01 David
    Noi raportam da suntem gata sa realizam legea.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.