Economie

​UE VA OFERI MOLDOVEI 2 MIL. EURO PENTRU DEZVOLTAREA SISTEMULUI DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ

22 martie, 2017

Uniunea Europeană va oferi Moldovei 2 mil. euro pentru dezvoltarea sistemului de proprietate intelectuală.

Potrivit agenţiei INFOTAG, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă cu ocazia lansării proiectului „Suport pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală”, directorul Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Octavian Apostol, a spus că obiectivul principal al proiectului este îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul proprietății intelectuale.

“Vrem să îmbunătăţim cadrul legal, să consolidăm comunicarea și schimburile de informații între instituțiile cu responsabilități în domeniul protecției și respectării drepturilor de proprietate intelectuală, precum şi să creăm un mediu favorabil pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală și dezvoltarea sistemului de indicații geografice”, a spus el.

În opinia consilierului în domeniul politic al Delegaţiei UE în Moldova, Mindaugas Kacerauskis, acesta este primul proiect în domeniul proprietăţii intelectuale lansat după intrarea în vigoare a Acordului de Asociere UE-RM, ceea ce îl face unul deosebit.

Secretarul general adjunct al Guvernului, Valentin Guznac, a spus că autorităţile RM sunt interesate în crearea unui sistem eficient de proprietate intelectuală, deoarece aceasta permite dezvoltarea sectorului de producţie, care este legat direct de acest tip de drept.

Proiectul va fi implementat prin consorţiu, format din experţi ai companiilor „Archidata” (Italia), „European Profiles” (Grecia) şi „Business and Strategies Europe” (Belgia).Toate aceste companii se ocupă de consulting în domeniul administrării publice. Proiectul este prevăzut până în 2018.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.03.22 19:27 Marcel
    AGEPI sa promoveaza dezvoltarea, ce este bine!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.