Economie

CU SUPORTUL USAID ŞI AL GUVERNULUI SUEDIEI, LA BĂLŢI VA FI DESCHIS UN CENTRU DE INOVARE ȘI TRANSFER TEHNOLOGIC

21 iulie, 2017

Cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), şi al Guvernului Suediei, la Bălţi va fi deschis un Centru de inovare și transfer tehnologic.

Surse din cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) au relatat pentru INFOTAG că detaliile proiectului au fost discutate la şedinţa de joi a unui grup de lucru din care fac parte funcționari din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, precum și reprezentanţi ai autorităţilor locale şi experţi străini.

În cadrul întrunirii s-a decis ca până în decembrie să fie efectuat un studiu de fezabilitate a proiectului. Viitorul Centru urmează a fi creat în cadrul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Potrivit viceministrului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vitalie Tarlev, „acest Centru trebuie să-și găsească nișa proprie, în dependență de necesitățile mediului de afaceri din regiune”.

Directorul interimar al ADR Nord, Constantin Bântiu, a menţionat că prin implementarea proiectului se dorește creşterea competitivităţii economice regionale prin promovarea dezvoltării cercetării, inovării şi transferului tehnologic în Regiunea de Dezvoltare Nord.

„Totodată, proiectul va crea oportunități pentru dezvoltarea, valorificarea și promovarea infrastructurii de cercetare, inovare și transfer tehnologic, precum și dezvoltare start-up-rilor în domeniul afacerilor inovative la nordul Republicii Moldova”, a remarcat el.

Proiectul de creare a Centrului de inovare și transfer tehnologic va fi realizat de ADR Nord, primăria Bălţi şi experţii USAID. Proiectul are un buget de 16,8 mil. lei. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat alocarea a 6 mil. lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului 2017.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.07.21 13:50 Veronica
    Ei sa ajuta oamenilor simple, ajutorul lor este pentru toti cetatanii RM.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.