Economie

ÎN MOLDOVA A FOST LANSAT CONCURSUL CEL MAI PROMIȚĂTOR STARTUP „SEEDSTARS WORLD”

18 august, 2017

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) organizează pe 8 septembrie cea de-a doua ediție a competiției internaționale „Seedstars World” la Chișinău. Zece cele mai bune startupuri din Moldova vor concura pentru dreptul de a reprezenta țara la „Seedstars Summit” (Elveția) și șansa de a câștiga premiul mare în valoare de 1 milion de dolari investiții de capital.

Surse din cadrul ATIC au relatat pentru agenția INFOTAG că „Seedstars World” a călătorit anul acesta în peste 75 de țări și a oferit afacerilor aflate la etapa inițială de finanțare oportunitatea de a câștiga premii în valoare de până la $500 mii, dar și posibilitatea de a se conecta la rețeaua de investitori și mentori din întreaga lume.

Pentru înregistrare în calitate de concurenți ai „Seedstars Chișinău” sunt eligibile startupurile cu o activitate de până la 2 ani, care au atras finanțări în valoare de cel mult $500 mii și care au deja un produs viabil.

Directorul executiv ATIC, Ana Chirița, a spus că la Chișinău este deja a doua colaborare cu „Seedstars World”, după ce prima a demonstrat eficacitatea de a face parte dintr-o rețea internațională.

„Anul trecut au concurat 10 startupuri, anul acesta sperăm să fie mai multe. Așteptăm startupuri dornice să se poziționeze pe piața internațională, să contribuie la promovarea Moldovei prin parteneriate dintre mediul privat, comunitatea donatorilor și Guvern”, a explicat Ana Chirița.

Startupurile interesate să participe sunt invitate să se înregistreze pe pagina evenimentului (seedstarsworld.com/event/seedstars-chisinau-2017) până pe data de 1 septembrie.

Ediția a doua a „Seedstars Chișinău” va avea loc cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.08.18 12:24 Trofim
    Este bine ca si la noi in Moldova este asa ceva.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.