Economie

DIRECTORUL AIPA SUSŢINE CĂ AGENŢIA VA PUTEA ÎNCHEIA ANUL FĂRĂ DATORII LA SUBVENȚIONAREA PRODUCĂTORILOR AGRICOLI

28 septembrie, 2017

Agenţia pentru Intervenţii şi Plăţi în Agricultură (AIPA) ar putea încheia acest an fără datorii la subvenționarea producătorilor agricoli, susţine directorul Agenţiei, Nicolae Ciubuc.

Potrivit agenţiei INFOTAG, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, el a spus că, în luna martie, AIPA a achitat agricultorilor toate datoriile de subvenţionare pentru anul 2016, iar din banii rămaşi în Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediul Rural (565 mil. lei din 900 mil. lei) trebuie să ajungă pentru acoperirea tuturor cererilor din acest an.

Ciubuc a menţionat că la AIPA au fost depuse 2125 de cereri de subvenţionare în sumă de 302 mil. lei, dintre care au fost deja aprobate 700 de dosare în sumă de 75 mil. lei. La data de 28 septembrie au fost deja achitate producătorilor agricoli 67 mil. lei, iar în luna octombrie AIPA va mai achita 150 mil. lei.

Potrivit lui, cele mai multe cereri au fost depuse de producătorii agricoli din raioanele Cahul – 211, Orhei – 96, Ialoveni – 93 şi Hînceşti – 89. În general, fermierii depun cereri pentru stimularea investiţiilor pentru procurarea tehnicii agricole şi a utilajelor agricole – 892 cereri în sumă de 83 mil. lei, precum şi pentru dezvoltarea infrastructurii postrecoltare şi de prelucrare a recoltei – 112 cereri în sumă de 60,8 mil. lei.

Anterior, în cadrul şedinţei comisiei parlamentare pentru agricultură și industria alimentară, Ciubuc a propus modificarea legislației, astfel încât mijloacele rămase în Fond să fie transferate pentru anul următor.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.09.28 17:34 Elena
    Ne dati banii acum, da nu earna, atunci sa fie prea tirziu.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.