Economie

PAS YOUTH A LANSAT PATRU SOLUȚII PENTRU REZOLVAREA PROBLEMEI LOCURILOR DE MUNCĂ PENTRU TINERI

05 decembrie, 2017

Organizația de tineret a Partidului „Acțiune și Solidaritate” (PAS Youth) a lansat patru soluții pentru rezolvarea problemei locurilor de muncă pentru tineri. Potrivit agenției INFOTAG, anunţul a fost făcut luni, la o conferință de presă, de liderul organizației, Dan Perciun.

Din cauza salariilor mici și experienței insuficiente, tinerii din Moldova se confruntă cu probleme ce țin de locuri de muncă. Ultimul sondaj, realizat de IDIS Viitorul, arată că în următoarele 6 luni, din Republica Moldova planifică să plece 28% din tineri.

„În ultimele luni, am discutat cu peste o mie de tineri, am făcut chestionare și am validat problema. După care am depus o solicitare la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării să ne prezinte care sunt soluțiile lor la această problemă, însă nu am primit un răspuns”, a spus Perciun.

PAS Youth propune și crearea unui fond în valoare de 1 milion de euro pentru acordarea granturilor pentru tinerii antreprenori. O altă propunere este salarizarea suplimentară a psihologilor și instruirea acestora în vederea prestării serviciilor de orientare în carieră.

Ei au mai propus elaborarea și oficializarea unui contract de stagiu care ar putea să ofere tinerilor, oportunitatea de a face un stagiu de practică plătit și oficial, iar companiilor le va da șanse de a lua tineri la stagii, fără să achite și impozite.

PAS Youth va transmite Ministerului Educației propunerile sale de soluționare a locurilor de muncă pentru tineri sub forma unei petiții.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.12.05 09:30 Fima
    Cui trebue asta, rusina!!!
  2. 2017.12.05 09:33 Viorel
    Sandu vre sa arata ca in PAS este si tineret?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.