Economie

​ PRIMARUL DE BĂLȚI CONSIDERĂ CĂ „MAFIA GUNOIULUI” DIN PARTIDUL DEMOCRAT PUNE ÎN PERICOL VIAȚA ORĂȘENILOR

26 decembrie, 2017

„Mafia gunoiului” din Partidul Democrat, prin conspirație cu socialiști, pune în pericol viața a 100 de mii de locuitori ai orașului Bălți, consideră primarul capitalei de Nord a Moldovei, președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

Potrivit agenției INFOTAG, el a scris pe pagina sa de facebook un mesaj către orășeni precum că compania privată, în spatele căreia se află vicespeakerul Parlamentului, Vladimir Vitiuc, și reprezentantul Cancelariei de Stat, Octavian Mahu, a încetat să transporte gunoiul după ce Consiliul Municipal a refuzat să majoreze tariful pentru evacuarea deşeurilor de la populaţie.

„Compania privată care, prin concesiune, a evacuat gunoiul din oraș (fiind adusă de comuniști care au devenit democrați), a refuzat să lucreze, deoarece primăria nu a majorat tariful cu 100 de lei pentru fiecare gospodărie. Aceeași companie, prin eforturile deputatului socialist Nesterovschi, cu ajutorul consiliului satului Beliceni (majoritatea aparține socialiștilor, primarul este socialist), a confiscat poligonul de deșeuri menajere solide și dictează la Bălți condițiile sale”, consideră Usatîi, care mai bine de un an conduce orașul aflându-se la Moscova, unde se ascunde de oamenii legii din Moldova.

Potrivit lui, maşinilor întreprinderii municipale din Bălți care evacuează gunoiul în locul companiei controlate de Partidul Democrat nu li se permite accesul la poligon după ora 17.00.

„Compania şi-a dus „containerele”, ceea ce nu este întâmplător, deoarece acestea sunt cele 420 de containere achiziționate de întreprinderea locativ-comunală din banii obţinuţi din credit în perioada comuniştilor, atunci când director era Andrei Ciornîi. Mai mult decât atât, ei le-au cumpărat de la același serviciu de colectare a deșeurilor, ca să le restituie imediat. Ciornîi a oferit achizițiile în uzul concesionarului „Terra Salubritate”, după care compania le-a transmis deja ca proprietatea a sa către „Solubrity Solutions”. Ambele firme sunt deținute de Dmitrii Rusnac, un prieten de-al lui Ciornîi. Această schemă este acoperită de fostul comunist Vitiuc. Este un exemplu tipic de furt din fonduri publice. Există dosare penale, dar nimeni nu se ocupă de ele. Și astăzi, toată mizeria aceasta se întâmplă sub egida Partidului Democrat, care, la Bălți, este condusă de Octavian Mahu. El a deschis acestor bandiți porțile orașului, fiind până în 2015 viceprimar și primar interimar”, susţine Usatîi.

El afirmă că autoritățile locale fac tot posibilul și imposibilul pentru a preveni o catastrofă ecologică.

„Am cumpărat anterior containere și echipamente pentru întreprinderile municipale, dar containerele oricum nu sunt suficiente. În procesul de cumpărare, primăriei i se puneau mereu piedici. Rezultatele concursului au fost contestate, iar instanța de judecată l-a anulat, astfel încât concesionarii să poată șantaja cetățenii în continuare”, consideră politicianul de opoziție.

În opinia sa, dacă, anterior, mafia i-a făcut rău doar lui personal, „acum aceasta este gata să pună în pericol sănătatea a 100 de mii de orășeni”.

„Niciun om cu demnitate nu trebuie să rabde o asemenea atitudine. Nu vom ceda și vom lupta până la sfârşit”, susţine Usatîi, care a cerut opinia localnicilor referitor la locul de evacuare a deşeurilor din oraș: în fața cabinetului sau vilei lui Mahu sau în fața Parlamentului.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.12.26 16:00 Ana
    De la Moscova dl Usatii nu poate sa prelua puterea in Moldova.
  2. 2017.12.26 16:04 Boris
    Acum dl Renato deja nu are sustinere de la 30-35 de procente, a ramas undeva numai 15 procente. El trebue sa intoarce acasa in Moldova.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.