Economie

COPREŞEDINTELE COMISIEI INTERGUVERNAMENTALE MOLDO-RUSE PENTRU COOPERARE COMERCIAL-ECONOMICĂ VA DEVENI DMITRI PATRUŞEV

17 iulie, 2018

Copreşedintele Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică va deveniministrul Agriculturii FR, Dmitri Patruşev. Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse de la Moscova, informaţia a devenit cunoscută luni, în timpul vizitei Preşedintelui Igor Dodon la Moscova.

Dmitri Patruşev, care a fost numit ministru în guvernul lui Dmitri Medvedev pe 18 mai 2018, îl va înlocui pe fostul viceprim-ministru Dmitri Rogozin, care a fost demis de la Guvern. Patruşev este fiul fostului director al Serviciului Federal de Securitate, Nikolai Patruşev.

Aceleași surse anunţă că noul reprezentant special al Președintelui rus pentru Transnistria nu va fi numit. Anterior, această funcţie a fost ocupată tot de Rogozin. Acum, de dezvoltarea relațiilor cu Republica Moldova, în general, inclusiv Transnistria, se va ocupa vicepremierul rus Dmitri Kozak, care a fost numit săptămâna trecută reprezentant special al preşedintelui pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova.

Luni, Igor Dodon s-a întâlnit cu Dmitri Kozak. Despre aceasta şeful statului a comunicat pe pagina sa de facebook.

„Am discutat un spectru larg de probleme ce țin de politică internă și externă a Republicii Moldova, relațiile comerciale externe între Moldova și Rusia, dar și reglementarea conflictului transnistrean. Consider numirea domnului Kozak în această funcție drept una importantă pentru Republica Moldova, dat fiind faptul că vicepremierul rus cunoaște bine specificul țării noastre și a regiunii în întregime”, a subliniat Dodon.

La întrevedere au participat consilierul președintelui pentru reglementarea transnistreană, Vasile Șova, Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguţa, precum și secretarul de stat, viceministrul rus de Externe, Grigori Karasin.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.07.17 11:07 Maria
    El este securist...
  2. 2018.07.17 11:14 Serafim
    Cu asa om noi nu sa vedem progres in relatiile cu Rusia.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.