Economie

ÎNCEPÂND CU 1 OCTOMBRIE, O COMPANIE UNGARĂ VA DESCHIDE ÎN MOLDOVA O FABRICĂ DE PRODUCERE A SISTEMELOR DE TESTARE A ECHIPAMENTELOR ELECTRONICE

10 septembrie, 2018

Începând cu 1 octombrie, compania ungară „Equip Test” va deschide în Moldova o fabrică de producere a sistemelor de testare a echipamentelor electronice.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, acest subiect a fost discutat la întrevederea conducerii companiei cu ministrul Chiril Gaburici, care a salutat venirea investitorilor maghiari pe piaţa Moldovei.

El a menţionat că în Moldova activează deja compania „Fujikura”, care este un consumator al producţiei „Equip Test”.

Reprezentanţii companiei au menţionat că în pentru început vor fi create locuri de muncă pentru 50 de persoane calificate, ingineri si muncitori calificați, iar fabrica de producere a sistemelor de testare a echipamentelor electronice va fi deschisă în zona economică liberă „Expo Business Chișinău”. Ulterior, numărul de angajați se va dubla.

Compania maghiară este un producător mondial de sisteme de testare și măsurare pentru plăci de imprimare și cabluri. În ultimii ani, „Equip Test” a deschis fabrici de producție nu numai în Ungaria, ci și în Cehia, Polonia și Serbia.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.09.10 15:55 Irina
    In loc de nimic macar asa cite ceva-ceva...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.