Economie

ÎN 2018, COMPANIA DE CONSTRUCŢIE ŞI REPARAŢIE A DRUMURILOR „DROMAS-CONS” A ÎNREGISTRAT O CIFRĂ DE AFACERI DE 220 MIL. LEI

22 octombrie, 2018

Proiectul naţional „Drumuri pentru Moldova” a inspirat industria rutieră a țării, care, primind comenzi, îşi sporeşte volumul de producere.

Solicitat de reporterul agenţiei INFOTAG, directorul general al companiei de construcţie şi reparaţie a drumurilor „Dromas-Cons”, Petru Dacin, a spus că, în anul 2018, întreprinderea, care dispune de patru fabrici moderne de asfalt şi câteva terenuri de construcţie şi reparaţie a drumurilor, a înregistrat o cifră de afaceri de 220 mil. lei.

„Până la sfârșitul anului, această cifră va depăși 250 mil. lei. În acest an, compania a transferat impozite la buget în sumă de 25 mil. lei, ceea ce mă bucură, deoarece statul, prin aceste impozite, obţine beneficii indirecte din programul național de reparaţie și construcție a drumurilor”, a spus directorul companiei, pe care o conduce fiind deja de două decenii la pensie.

Petru Dacin, în vârstă de 81 de ani, este plin de entuziasm, forță și energie pentru a construi drumuri de înaltă calitate, crezând că Moldova în această privință este în urma țărilor europene.

„În 2018, am asimilat 160 mil. lei pe reparaţia drumurilor în raioanele Nisporeni și Floreşti, iar acum ne pregătim de noul sezon pentru a-l începe cu succes în 2019”, a spus managerul.

Referindu-se la obiectivul strategic al statului referitor la repararea drumurilor, în special în mediul rural, el a atras atenția la necesitatea unui control strict al calității lucrului contractorilor.

„Efectuarea controlului va permite evitarea cazurilor când companiile contractante devin companii care nu au o bază de producție pentru aceasta. Uneori, astfel de companii sunt create pentru un anumit proiect pentru a primi finanțare, dar acestea nu au capacitatea tehnică de a efectua reparații conform tuturor normelor și standardelor”, a remarcat managerul, spunând că antreprenorii de acest gen generează datorii în industrie, fără a plăti pentru materialele de construcție. De exemplu, la începutul lunii octombrie, creanţele faţă de „Dromas-Cons” pentru asfaltul pus și alte materiale depășesc 22 mil. lei.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.