Economie

MOLDOVA A COBORÂT TREI POZIŢII ÎN CLASAMENTUL DOING BUSINESS

01 noiembrie, 2018

În noul clasament Doing Business, Republica Moldova a ocupat locul 47 din 190 de ţări, coborând trei poziţii faţă de anul trecut.

Potrivit agenţiei INFOTAG, în noul raport privind excelența în afaceri, elaborat de Banca Mondială și Corporația Financiară Internațională, din cei 10 indicatori de reglementare juridică a activităţii antreprenoriale, în acest an Moldova şi-a îmbunătăţit situaţia doar la un capitol – înregistrarea întreprinderilor, ocupând locul 14 (+7 poziţii). Situaţia la două capitole a rămas neschimbată – protejarea acţionarilor minoritari (locul 33) şi comerţul internaţional (locul 35). În schimb, s-a înrăutăţit situaţia în privinţa a şapte criterii. În special, este vorba de obţinerea unei autorizaţii de construcţie (de pe locul 165 pe 172), accesul la energia electrică (de pe 80 pe 81), înregistrarea proprietății (de pe 20 pe 22), accesul la credite (de pe 42 pe 44), plata impozitelor (de pe 32 pe 35), executarea contractelor (de pe 62 pe 69), soluționarea insolvenței (de pe 65 pe 68).

Vecinii Moldovei – Ucraina şi România, s-au plasat pe locurile 71 şi, respectiv, 52. În același timp, Ucraina a urcat în clasament cinci poziții, iar România a coborât șapte poziţii. Rusia se află pe locul 31.

Clasamentul Doing Business 2019 este condus de Noua Zeelandă, Singapore, Danemarca, Hong Kong, Coreea de Sud, Georgia, Norvegia și SUA. La coadă se află Eritreea și Somalia.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.