Economie

BLOOMBERG DESPRE ILAN ŞOR: ACEST OM ESTE PE CALE SĂ FIE ALES ÎN PARLAMENT DUPĂ FURTUL MILIARDULUI

22 februarie, 2019

„Acest om este pe cale să fie ales în Parlament după frauda bancară de un miliard de dolari” – astfel este intitulat un articol despre Ilan Şor, publicat de agenţia americană Bloomberg.

Potrivit agenţiei INFOTAG, în publicaţie se menţionează că, „anul trecut, omul de afaceri a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare pentru că ar fi participat la furtul unui miliard de dolari din sistemul bancar al Moldovei, echivalentul a 12% din economia ţării”.

„Însă Şor neagă că ar fi beneficiat de furtul miliardului. El pune la îndoială rezultatele raportului Kroll și spune că este dispus să ajute la urmărirea traseului banilor: „voi arăta documentele, numerele conturilor, voi arăta la cine sunt acum banii pe care nimeni nu-i poate găsi” ”, îl citează Bloomberg.

Potrivit articolului, „Şor, care a fost lăsat în libertate, este primarul popular al unui oraş (Orhei) şi are un partid care îi poartă numele şi care participă la alegerile parlamentare din acest week-end”.

„Scandalul bancar din 2014 a dezvăluit fragilitatea atitudinilor față de democrație în Republica Moldova, a rescris harta politică a țării și continuă să influenţeze opinia cetățenilor în ajunul alegerilor. Principalele mesaje ale lui Şor sunt „reconstruirea infrastructurii statului, ca pe timpurile sovietice” și „renaşterea Moldovei ca stat prosper în relaţie strânsă cu Rusia”, se spune în articol.

Autorii menţionează că „Şor a reuşit să obțină sprijin în timpul mandatului său de primar de Orhei, un oraș neglijat, cu 20 de mii de oameni, situat la nord de capitală. El a utilizat o parte din averea sa pentru a construi terenuri de joacă și să restaureze unele servicii de bază, cum ar fi iluminatul stradal și colectarea deşeurilor”.

„Toate acestea, precum și staff-ul său, care este cel mai activ din toată campania, ar fi de ajuns pentru a-l ajuta să ajungă în Parlamentul Republicii Moldova”, scrie Bloomberg.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.02.24 14:03 David
    El a furat bani da noi vrem sa votam pentru partidul Sor, cum se poate asa?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.