maib_esspreso

Economie

​REPUBLICA MOLDOVA SE PREGĂTEŞTE DE IMPLEMENTAREA TEHNOLOGIILOR 5G

26 aprilie, 2019
<mt_str50>

Republica Moldova se pregăteşte de implementarea comunicațiilor mobile de generația a 5-a (5G). Ministerul Economiei și Infrastructurii a organizat în ajun o ședință publică de consultări la acest subiect.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul ministerului, în cadrul ședinței au fost discutate aspecte primordiale ale acestui proces – securitatea cibernetică și sănătatea publică.

Ministrul Chiril Gaburici a subliniat că autorităţile vor folosi cele mai bune practici la nivel european și global, pentru a asigura că tehnologiile implementate în Republica Moldova vor fi sigure din punct de vedere tehnologic și nu vor afecta sănătatea publică.

„La lansarea serviciilor 4G, țara noastră a fost printre liderii acestui proces. Noi suntem determinați să stimulăm și să susținem un nou proces de investiții în sector, pentru proliferarea tehnologiilor de comunicații de ultimă generație”, a declarat el.

Ministrul şi-a exprimat speranţa ca agendele operatorilor naționali să se sincronizeze cu agendele autorităților, „pentru că doar împreună părţile vor dezvolta o infrastructură modernă de comunicații, care va avea un impactul pozitiv asupra mai multor domenii importante, inclusiv domeniului economic și investițional din țară”.

Recent, “Orange Moldova” și “Moldtelecom” au testat tehnologii și au prezentat echipamente de generația 5G. Tehnologiile 5G reprezintă generația a cincea de telefonia mobilă, care va suplimenta serviciile existente de comunicații mobile cu capacități ultra-rapide de transport date, ce va permite dezvoltarea unor noi modele de afaceri, interacțiunea avansată dintre echipamente și livrarea unor întregi noi game de servicii mobile.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.04.26 13:52 Vica
    Cu inhternet si IT Moldova intre in TOP primele 10 tarii in lume!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.