Economie

ÎN PRIMUL TRIMESTRU, PRODUCŢIA INDUSTRIALĂ A MOLDOVEI A CRESCUT DOAR CU 1,5%

20 mai, 2019

În primul trimestru, întreprinderile industriale din Moldova au produs cu 1,5% mai multe mărfuri decât anul trecut. Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut cu 1,8%.

Surse din cadrul Biroului Naţional de Statistică (BNS) au relatat pentru INFOTAG că producția industrială s-a majorat ca urmare a creșterii în industria extractivă (+25,5%), în timp ce în industria prelucrătoare creşterea a fost de numai 0,1%.

În perioada de raport, cea mai mare creştere a fost înregistrată în producerea maşinilor şi remorcilor – cu 69,8%, în fabricarea produselor chimice – cu 17,3%, precum şi în fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice – cu 16,3%.

În acelaşi timp, s-a redus producţia de maşini şi echipamente – cu 27,2%, fabricarea produselor electronice şi optice – cu 15,7%.

Datele cu privire la fabricarea produselor de tutun, produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului sunt considerate de BNS drept confidenţiale şi nu sunt publicate.

INFOTAG precizează: BNS publică rezultatele producției industriale abia la șase săptămâni după perioada de raportare și numai în procente.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.