maib_esspreso

Economie

AGENŢIA PROPRIETĂŢI PUBLICE ESTE GATA SĂ COOPEREZE CU PARLAMENTUL ÎN INVESTIGAREA PRIVATIZĂRILOR

25 iunie, 2019
<mt_str50>

Agenţia Proprietăţi Publice (APP) şi-a confirmat „deschiderea totală” pentru cooperarea cu comisia parlamentară de anchetă privind analiza modului de organizare și desfășurare a privatizărilor proprietății publice începând cu anul 2013.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat preşedintele comisiei, deputatul blocului ACUM, Igor Munteanu, marţi, într-o conferinţă de presă. El a menţionat că „Agenţia a prezentat deja lista completă a tranzacţiilor încheiate în această perioadă în cadrul parteneriatului public-privat”.

„În total au fost realizate 38 de astfel de tranzacții, dintre care 12 la nivelul autorităților centrale și 24 la nivel local. Din numărul total de contracte, 24 sunt încă în vigoare”, a spus deputatul.

Potrivit lui, „comisia intenționează în primul rând să se ocupe de 4-5 cazuri de tranzacții cele mai rezonante”. El a evidenţiat, în special, concesionarea Aeroportului Internațional, privatizarea companiei aeriene „Air Moldova” și a combinatului de tutun „Tutun CTC”.

Munteanu a menționat că o atenție specială va fi acordată întreprinderilor cu o cotă de stat de peste 50%. El a remarcat că în activitatea comisiei „vor fi implicaţi jurnaliști care fac investigaţii în acest domeniu”, iar săptămâna viitoare „este planificată organizarea audierilor primilor martori”.

Referindu-se la decizia APP de a suspenda tranzacțiile pentru luna iulie, el a spus că această măsură este una „corectă”.

„Această pauză este necesară pentru perioada de stabilizare a puterii de stat. Atâta timp cât nu este numit un nou director al APP, precum și conducerea altor instituții, aceasta decizie este corectă”, a spus deputatul.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.