Economie

PREŞEDINTELE MOLDOVEI S-A PRONUNŢAT PENTRU EXTINDEREA COOPERĂRII COMERCIAL-ECONOMICE CU CEHIA

22 iulie, 2019

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, s-a pronunţat pentru extinderea cooperării comercial-economice cu Cehia. Potrivit agenției INFOTAG cu referire la serviciul de presă al Preşedinţiei, despre aceasta el a declarat la întrevederea de luni cu Ambasadorul Republicii Cehe în RM, Zdenek Krejci.

În cadrul dialogului, părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la stadiul actual al relațiilor bilaterale și perspectivele de dezvoltare a acestora, dar și la situația politică internă din Moldova. Președintele a exprimat recunoștință părții cehe pentru susținerea acordată statului nostru în perioada de modernizare şi reformare a Republicii Moldova.

„Pe parcursul ultimei perioade, dialogul politic moldo-ceh a înregistrat evoluţii pozitive, având loc mai multe vizite reciproce. Există un cadrul juridic bilateral amplu, până în prezent fiind semnate 32 de acorduri bilaterale în diverse domenii. Extinderea cooperării pe dimensiunea comercial-economică constituie un obiectiv major pentru Republica Moldova”, a declarat Dodon.

Potrivit lui, în Moldova activează 53 de întreprinderi cu capital ceh.

„Există un potențial enorm în acest sens, nevalorificat la justa valoare. Suntem interesaţi de implicarea activă a investitorilor cehi în economia naţională”, a subliniat Preşedintele.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.07.22 18:49 Victoria
    Volumu investitii din Cehia este prea slab, de ce?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.