Economie

FRANŢA VA ACORDA MOLDOVEI UN CREDIT PENTRU MODERNIZAREA LINIEI DE CALE FERATĂ CHIȘINĂU – UNGHENI

13 septembrie, 2019

Linia de cale ferată Chișinău – Ungheni va fi reabilitată și modernizată cu ajutorul Franţei. Potrivit agenţiei INFOTAG, ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, şi secretarul de stat pentru Afaceri Europene al Franţei, Amelie de Montchalin, au semnat vineri, la Chişinău, o Scrisoare de Intenție privind finanțarea proiectului în cauză.

Potrivit ministrului, acest proiect „este unul strategic pentru Moldova și va îmbunătăți substanțial conexiunea rețelei moldovenești de cale ferată la cea română și europeană”.

Ministrul a precizat că fondurile acordate de Guvernul francez vor fi destinate pentru procurarea echipamentelor automatizate și reabilitarea unor porțiuni de cale ferată pe tronsonul Chișinău-Ungheni.

„Apreciem deschiderea venită din partea Ministerului Economiei și Finanțelor și a Departamentului de Trezorerie din Republica Franceză pentru intenția de a acorda Republicii Moldova un împrumut financiar în condiții preferențiale pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare a țării”, a spus Brînzan.

Suportul financiar pentru acest proiect a obținut deja un prim aviz favorabil al Comitetului interministerial de examinare a proiectelor urmând ca Guvernul francez să examineze condițiile acordării suportului financiar din partea Trezoreriei.

Criteriile de implementare a sprijinului financiar francez și condițiile exacte de finanțare vor fi definite într-un Acord interguvernamental, semnat între Guvernele celor două ţări.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.09.14 17:07 Ion
    Chiti bani noi primim si nimeni nu stie unde sunt acelasi banii?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.