Economie

„DANUBE LOGISTICS” ÎNDEAMNĂ AUTORITĂŢILE MOLDOVEI SĂ INVESTIGHEZE TENTATIVA DE EXPROPRIERE A ACŢIUNILOR SALE

01 noiembrie, 2019

Investitorii olandezi îndeamnă autorităţile Moldovei să investigheze tentativa ilegală a BEMOL Retail S.R.L. de expropriere a părţilor sociale deţinute de „Danube Logistics Holding” B.V. în cadrul operatorului Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti

Surse din cadrul companiei au comunicat agenţiei INFOTAG că tentativa de expropriere este întreprinsă cu sprijinul unor măsuri ilegale ale unor executori judecătoreştii, ale căror acţiuni au fost acţionate în instanţă.

Potrivit companiei, o eventuală expropriere ar cauza prejudicii substanţiale nu doar holdingului olandez, dar şi BERD, care în baza unui acord de partajare a intereselor economice, deţine 65% din veniturile rezultate din participaţiile Danube Logistics Holding BV în Danube Logistics SRL.

„Tentativa de a expropria compania Danube Logistics Holding BV este orchestrată de omul de afaceri din Azerbaidjan Rafiq Aliyev, care în anul 2014 a devenit proprietar al fostului acţionar al Danube Logistics S.R.L. – al societăţii olandeze EASEUR HOLDING B.V. şi al BEMOL Retail. O tentativă anterioară a lui Rafiq Aliyev de anulare a vânzării de către EASEUR Holding BV în 2011 a subsidiarei sale Danube Logistics S.R.L. companiei olandeze Danube Logistics Holding B.V. a fost respinsă în întregime în Olanda ş scoasă de pe rol în Moldova în 2018”, se arată în comunicat.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.11.04 11:45 Irina
    Acest activ a aduce profit bun si mare.
  2. 2019.11.04 11:47 Timur
    Pacat ca statul nostru nu primeste nimic in afara impozite...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.