Economie

REPUBLICA MOLDOVA A PRIMIT DIN PARTEA UE UN GRANT DE 10 MIL. EURO PENTRU FINANŢAREA DEFICITULUI BUGETAR

11 noiembrie, 2019

Republica Moldova a primit din partea Uniunii Europene un grant de 10 mil. euro, care, împreună cu creditul în valoare de 20 mil. euro, obţinut în octombrie, a constituit prima tranşă din asistenţa macrofinanciară în sumă de 100 mil. euro, promisă anterior de UE în calitate de susţinere bugetară.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Ministerului Finanţelor, din această asistență, 60 mil. euro vor fi acordate sub formă de împrumut și 40 mil. euro – sub formă de grant. Primul grant, de 10 mil. euro, este destinat pentru acoperirea deficitului bugetar.

Totodată, pe 7 noiembrie au fost recepționate două tranșe din suportul bugetar în cadrul asistenței bugetare oferite Republicii Moldova, în valoare totală de 25 mil. euro. Banii vor fi utilizați pentru realizarea unor reforme-cheie demarate de Guvern în domeniul poliției, luptei împotriva corupției și spălării banilor, agriculturii și dezvoltării rurale.

Datorită sprijinului UE, poliția moldovenească a reușit să continue modernizarea și profesionalizarea structurilor sale. De asemenea, grație suportului din partea UE, Moldova a sporit competitivitatea sectorului agroalimentar prin investiții în agricultură, crearea grupurilor de producători agricoli și acordarea ajutorului necesar unităților agroalimentare în comerțul cu UE. Finanțarea din partea UE a contribuit, de asemenea, la alinierea la standardele de calitate internaționale și ale UE privind siguranța alimentelor. Programul UE a sprijinit și inițiativele de dezvoltare rurală.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.