Economie

PRIM-MINISTRUL ION CHICU A REMARCAT INTERESUL MOLDOVEI DE A EXTINDE COOPERAREA CU CHINA

27 noiembrie, 2019

Prim-ministrul Ion Chicu a remarcat interesul Moldovei de a extinde cooperarea cu China şi de a atrage investiţiile chineze în ţară. Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la serviciul de presă al Guvernului, acest subiect a fost discutat la întrevederea prim-ministrului Ion Chicu cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze în RM, Zhang Yinghong, care i-a transmis un mesaj de felicitare din partea prim-ministrului Chinei, Li Keqiang, cu ocazia preluării șefiei Guvernului.

În scrisoare, premierul Chinei anunță despre intenția de a extinde cooperarea cu Moldova în mai multe domenii de interes comun.

„Exprim dorința pentru stabilirea bunei relații de conlucrare cu Dvs., pentru a depune eforturi împreună la dezvoltarea relațiilor bilaterale din cadrul inițiativei „O centură, Un Drum”, se arată în mesajul premierului chinez.

Chicu a mulțumit pentru felicitare și a apreciat înalt asistența tehnică oferită de Guvernul chinez Republicii Moldova, inclusiv pentru ajutorul nerambursabil.

„E timpul să trecem la acțiuni concrete. Vom continua reforma în justiție, astfel încât să oferim investitorilor un cadru predictibil de activitate”, a spus el.

Premierul a confirmat interesul Republicii Moldova față de piața Chinei și a subliniat că aceasta poate stimula esențial producătorii din RM.

La rândul său, Ambasadorul chinez a vorbit despre domeniile de interes investițional în Moldova, menționând proiectele de infrastructură, dar și cele sociale.

Ambii oficiali au remarcat caracterul prietenos al relațiilor moldo-chineze și au exprimat deschiderea pentru intensificarea colaborării în aceeași manieră.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2019.11.27 15:35 Lavinia
    Noi trebue sa pastram relatii bilaterala cu Chinf!
  2. 2019.11.27 15:37 Fima
    Ambasadorul tot mandat a fost foarte si foarte activ.
  3. 2019.11.27 15:40 Elena
    Noi avem temelii ca in China locuesc 1 400 000 000 de oameni, asta nu este strasnic, de loc.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.