Economie

PRIMARUL CHIŞINĂULUI CONSIDERĂ CĂ CERINŢA TRANSPORTATORILOR PRIVIND MAJORAREA TAXEI DE CĂLĂTORIE ESTE NEJUSTIFICATĂ

20 ianuarie, 2020

Primarul Chişinăului, Ion Ceban, califică drept nejustificată cerinţa transportatorilor privind dublarea taxei de călătorie în transportul public în capitală.

Potrivit agenției INFOTAG, luni, la şedinţa operativă a serviciilor municipale, el a menţionat că „situaţia este una neplăcută pentru toţi, căci maşinile se află într-o stare deplorabilă şi nu sunt sigure pentru pasageri”.

„Companiile nu au investit în propria infrastructură, iar acum cer majorarea tarifelor. Personal, cred că este incorect să ceri acest lucru. Dar decizia finală în această privință nu poate fi luată decât de Consiliul municipal, deși nu cred că colegii din fracțiuni vor face un astfel de pas”, a spus primarul, fiind indignat de ce operatorii au investit în îmbunătățirea calității serviciilor prestate, atunci când au obţinut profit?!

Potrivit lui, microbuzele de astăzi sunt „cel mai nesigur, cel mai nesecurizat şi cel mai urât mijloc de transport” şi aşa ceva nu trebuie să mai continue.

„Dacă nu este profitabil, plecați. Șantajul nu va merge. Orice revizuire a tarifului va fi efectuată numai dacă transportatorii respectă condițiile – maşinile întrunesc normele de siguranță și confort pentru pasageri, un orar clar de călătorie”, a spus primarul.

Comentând un posibil protest din partea transportatorilor, Ceban a subliniat că „desigur, sunt posibile dificultăți, dar primăria va face față”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.01.21 12:49 Galina
    Trei lei este prea putin poate macar cicni lei?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.