Economie

AMBASADORUL CHINEZ SPERĂ CĂ NICIUNUL DINTRE CETĂȚENII RM NU VA FI INFECTAT DE VIRUSUL COVID-19

20 februarie, 2020

Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong, speră că niciunul dintre cetățenii moldovei nu va fi infectat de virusul COVID-19.

Potrivit agenției INFOTAG, în ajun, într-o conferință de presă la Chișinău, diplomatul a spus că „în Moldova nu au fost identificate cazuri de infectare cu noul tip de virus”, menționând cu sinceritate că „dorește ca această cifră să rămână mereu - zero”.

„Rata de deces cauzată de infecția cu acest virus scade. În afara teritoriului Chinei, numărul suspecților de virusul COVID-19 este sub 1%”, a spus diplomatul, subliniind că aceasta este o dovadă a „controlului strict al virusului”.

Întrebat de corespondentul INFOTAG despre consecințele negative ale virusului asupra economiilor chineze și mondiale, ambasadorul a remarcat „o anumită presiune a virusului asupra economiei”.

„În primul rând, afectează turismul și transportul public. Ponderea Chinei în economia globală constituie 30%, respectiv, un anumit impact poate fi resimțit și asupra economiei globale”, a declarat Zhang Yinghong.

Potrivit lui, pentru a reduce la minimum efectele virusului asupra economiei, autoritățile chineze vor întreprinde un șir de măsuri speciale care vin în susținerea afacerile și sectorul real al economiei.

„Mă refer la măsuri de stabilizare, inclusiv anularea unei părți a impozitelor corporative și a plăților sociale, precum și reducerea tarifelor la energie electrică și apă”, a spus diplomatul.

El și-a exprimat încrederea în dezvoltarea „dinamică” și „durabilă” a economiei chineze, care s-a „consolidat și stabilizat” în cei 40 de ani de reformă și deschidere a Chinei spre lume.

Referindu-se la schimburile comerciale dintre China și Moldova, ambasadorul a exclus posibilitatea consecințelor negative în legătură cu virusul COVID-19.

„Nu observ nimic ce ar putea afecta volumul comerțului reciproc între țările noastre”, a menționat Zhang Yinghong, mulțumind Moldovei și cetățenilor săi pentru sprijinul prietenos al Chinei în „lupta cu virusul COVID-19”.

Commentarii [ 5 ] adaugă comentariu

  1. 2020.02.20 10:18 Petrea
    Pacat, mare pacat ca anume asa totul santimplat cu China...
  2. 2020.02.20 10:22 Svetlana
    Bravo ca in asa situatie statu face facelitati pentru intreprinorii...
  3. 2020.02.20 10:23 Andrei
    China este inchisa, noi nu stim situatia reala acolo.
  4. 2020.02.20 13:32 Sosla
    Virus are inpact si pentru economia mondiala, bine intales.
  5. 2020.02.20 16:45 Vitalie
    Vse segodnea zaveazano na economiche Chitaea, coze poneatno.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.