Economie

O COMPANIE DIN TURCIA VA REABILITA DRUMUL R34 HÂNCEŞTI-LEOVA-CAHUL-GIURGIULEŞTI

21 februarie, 2020

Drumul R34 Hânceşti-Leova-Cahul-Giurgiuleşti, cu lungimea de 83 de kilometri va fi reabilitat de o companie din Turcia – Insaat OZKA. Potrivit agenției INFOTAG, un document în acest sens, a fost semnat, vineri, de Administrația de Stat a Drumurilor și compania turcă.

Valoarea contractului constituie 56,5 mil. euro. Suportul financiar pentru realizarea acestuia va fi asigurat de către Banca Europeană de Reconstrucții și Dezvoltare (BERD).

La evenimentul de semnare a contractului pentru reabilitarea drumului R34, secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Mihail Lupașcu, a menționat că „reabilitarea acestui tronson este esențială pentru dezvoltarea economică a țării”.

„Proiectul prevede soluții moderne de reabilitare a segmentului de drum care va duce la un nivel sporit al siguranței rutiere, amenajarea adiacentă și va avea o durată lungă de exploatare în condiții favorabile pentru participanții la trafic”, a spus el.

Directorul interimar al Administrației de Stat a Drumurilor, Andrei Cuculescu, a menționat că timpul planificat pentru finalizarea lucrărilor este de 915 zile şi 365 zile pentru perioada de garanție.

„Reabilitarea drumului va stimula investițiile în regiune, precum și va ușura accesul la infrastructura socială. Mizăm pe profesionalismul companiei câștigătoare în realizarea lucrărilor calitative și în termenii stabiliți în contract”, a spus el.

Potrivit lui, licitaţia pentru selectarea antreprenorului s-a făcut în octombrie 2019, prin portalul de achiziţii electronice a BERD. Au fost recepţionate 17 oferte ale companiilor din Turcia, Rusia, Bulgaria, China, Belarus, Ucraina și Georgia.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.02.22 12:24 Alexei
    Bravo, turcii fac parale la cea mai saraca tara in Europa, da constructorii nostrii stau fara lucru.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.