Economie

MINISTRUL MAEIE A DISCUTAT CU ŞEFUL DELEGAŢIEI UE DESPRE GESTIONAREA CRIZEI EPIDEMIOLOGICE

09 aprilie, 2020

Interacţiunea între Republica Moldova şi Uniunea Europeană în gestionarea crizei epidemiologice a fost discutată, miercuri, în cadrul întrevederii Ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Oleg Ţulea, cu Şeful Delegaţiei UE în Moldova, Peter Michalko.

Surse din cadrul MAEIE au relatat pentru agenţia INFOTAG că Ministrul Ţulea a informat despre eforturile întreprinse de MAEIE în ceea ce priveşte repatrierea cetăţenilor moldoveni din ţările UE, inclusiv unele probleme întâmpinate în acest sens.

De asemenea, el a exprimat recunoştinţă pentru susţinerea oferită de UE în vederea acoperirii necesităţilor imediate ale sistemului medical, cât şi reabilitării post-criză. Ministrul a subliniat că o importanţă majoră în acest context va fi acordată depăşirii consecinţelor negative pentru economia naţională.

Oleg Ţulea a subliniat că Republica Moldova rămâne ferm ataşată obiectivului de integrare europeană şi implementării Acordului de Asociere.

"Autorităţile moldoveneşti vor continua să depună eforturi pentru îmbunătăţirea şi avansarea dialogului cu UE", a subliniat Ţulea.

În acest sens, oficialii au trecut în revistă subiecte relevante pe agenda dialogului RM-UE cu accent special pe o serie de reforme asupra cărora autorităţile urmează să revină în regim prioritar.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.