Economie

AMBASADOAREA AUSTRIEI CONSIDERĂ CĂ, PENTRU ATRAGEREA INVESTITORILOR ÎN MOLDOVA, ŢARA ARE NEVOIE DE STABILITATE GEOPOLITICĂ

02 iunie, 2020

Investitorii străini sunt interesați de stabilitatea geopolitică, precum și de justiția independentă în Moldova.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a declarat Ambasadoarea Austriei, în Moldova, Christine Freilinger, într-un interviu acordat cu ocazia Zilelor Europei, subliniind că „investitorii vor să aibă o securitate juridică și să vadă un sistem legislativ transparent”.

„Acestea sunt cele mai importante aspecte și cred că asocierea Moldovei cu Uniunea Europeană este bună în acest sens”, a spus ea.

Christine Freilinger susţine că, pentru a asigura independența sistemului judiciar, este necesar să fie atraşi oameni care se bucură de încredere, precum și să fie menținut un contact permanent cu Comisia de la Veneția și Consiliul Europei, deoarece experții acestor organizații pot face recomandările corecte.

Potrivit diplomatului, un alt element important care poate atrage investitorii este potențialul uman, de aceea este necesar ca ţara să profite de șansă, dacă cetățenii moldoveni se întorc în patrie.

„Oamenii care se întorc acasă din alte țări au o mare șansă. Având în vedere experiența acumulată în străinătate, aş vrea ca ei să fie implicați în procesul de dezvoltare a mediului de afaceri din Moldova”, a spus ea.

Ambasadoarea a menționat că multe sectoare din Moldova pot fi dezvoltate datorită cetățenilor care se întorc în patrie.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2020.06.02 10:20 Filip
    Cu Austria Moldova colaboreaza bine, uniori chiear foarte bine.
  2. 2020.06.02 10:23 David
    Ce de frumoasa si atractiva este femeiea aceasta, bravo!
  3. 2020.06.02 10:25 Svetlana
    Corect spune doamna, pacat ca volumi investiti directe nu creste.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.