Economie

CCI ORGANIZEAZĂ ATELIERE ONLINE PENTRU EXPORTATORI

07 iulie, 2020

Proiectul UNDP „Dezvoltarea capacităţilor de export pe ambele maluri ale Nistrului” (AdTrade), în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, organizează, cu sprijinul financiar al Suediei, o serie de ateliere online privind dezvoltarea întreprinderilor micro, mici și mijlocii (ÎMMM) pe ambele maluri ale Nistrului în cadrul Academiei Exportatorilor.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la CCI, scopul evenimentelor care vor fi organizate este de a oferi reprezentanţilor întreprinderilor mici să profite de oportunitățile formatului digital de afaceri, ale comerțului electronic și să-şi sporească competitivitatea pe piața internațională. Atelierele sunt dedicate aspectelor practice, ideilor privind îmbunătățirea eficienței afacerilor și a oportunităților de export pentru IMM-urile din ambele maluri ale Nistrului, precum şi subiectelor relevante în contextul COVID-19. La evenimentele online vor fi prezentate studii de caz și istorii de succes ale întreprinderilor locale.

La ateliere pot participa companii cu potențial de export (pentru începători și avansați) de produse sau servicii, angajații companiilor care lucrează în departamentele de marketing, vânzări, logistică, export, import, drept, promovarea brandului.

Primul master-clas va avea loc pe 10 iulie pe tema „Formatul digital de afaceri, vânzări online: trend sau necesitate?”. Termenul de înregistrare pentru participarea la acesta este 8 iulie.

Al doilea eveniment – „Procedurile vamale la operațiunile de import-export” – este programat pentru 21 iulie. Al treilea – „Încheierea contractelor internaționale: soluționarea litigiilor și aplicarea condițiilor internaționale de furnizare INCOTERMS 2020” – va avea loc pe 28 iulie. Iar al patrulea – „Indicații geografice și probleme de proprietate intelectuală” – este programat pentru 4 august.

Limba de instruire este rusa. Participarea la master-clas este liberă.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.