Economie

OKW GEHÄUSESYSTEME A DESCHIS O FILIALĂ ÎN MOLDOVA ŞI INTENŢIONEAZĂ SĂ DEVINĂ REZIDENT AL ZEL BĂLŢI

06 august, 2020

Grupul german OKW Gehäusesysteme şi-a deschis o nouă filială de producţie în Moldova, iar săptămâna aceasta va participa la concursul de selecţie al rezidenţilor din zona economică liberă Bălţi.

Agenţiei INFOTAG i s-a comunicat aceasta de surse din cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii, şeful căruia, Sergiu Răilean, miercuri, a avut o întâlnire cu reprezentanţii companiei.

Aceştia l-au informat pe ministru despre acordul de parteneriat încheiat între OKW şi Colegiul de Inginerie din Străşeni, care prevede pregătirea în conformitate cu standardele internaţionale pentru opt studenţi acceptaţi la studii în acest an.

Potrivit directorului general al OKW Gehäusesysteme Christoph Schneider, acordul prevede promovarea producţiei de piese din plastic folosind tehnologia de turnare sub presiune. Astfel, Colegiul de Inginerie din Străşeni va putea folosi echipamente performante, combinând teoria cu practica.

"Pe parcursul următorilor doi ani de studiu, tinerii din Moldova vor călători în Germania de patru ori pe an, pentru a studia programul JUMP, care include un curs intensiv de germană, o perioadă de probă de lucru într-o companie şi activităţi de grup cu alţi studenţi. Toate cheltuielile pentru cazare, masă şi călătorii ale studenţilor sunt acoperite de companie. În plus, tinerii vor primi şi burse ", a spus el.

Sergiu Răilean a subliniat că Ministerul Economiei "susţine învăţământul dual, care este o combinaţie ideală între formarea teoretică într-o instituţie de învăţământ şi formarea profesională practică în procesul de producţie".

"Pentru a dezvolta afaceri în Moldova, avem nevoie nu numai de resurse financiare şi tehnologii performante, ci şi de forţă de muncă calificată", a explicat el.

Grupul OKW Gehäusesysteme este un producător cu peste 70 de ani de experienţă în tehnologia turnării sub presiune, tehnologia prelucrării metalelor şi plasticului şi unul dintre cei mai importanţi producători din lume de module de carcasă standard, electronice şi butoane de reglare din plastic şi metal. Produsele şi specialiştii OKW sunt renumiţi în întreaga lume, deoarece compania are sucursale în nouă ţări.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.