Economie

GUVERNUL A APROBAT PROGRAMUL DE CREARE A 18 PLATFORME INDUSTRIALE MULTIFUNCŢIONALE

14 octombrie, 2020

Guvernul a aprobat programul-pilot de creare a 18 platforme industriale multifuncţionale pentru atragerea investiţiilor în raioanele R. Moldova. Potrivit agenţiei INFOTAG, o deciziei în acest sens a aprobat, în şedinţa de marţi, Cabinetul de miniştri.

Potrivit ministrului Economiei şi Infrastructurii, Sergiu Railean, necesitatea elaborării şi implementării Programului-pilot de creare a Platformelor Industriale Multifuncţionale (PIM) a apărut din considerentul că repartizarea platformelor industriale existente nu este uniformă, astfel în 18 regiuni nu există infrastructura industrială pentru atragerea investiţiilor.

Conform Legii bugetului de stat pentru anul 2020, pentru crearea infrastructurii PIM sunt prevăzute mijloace financiare în sumă de 50 mil. de lei. În calitate de unitate de implementare a acestui program-pilot a fost desemnată Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

"Prin acest program-pilot se urmăreşte dezvoltarea în regiunile respective a unor locaţii dotate complet din punct de vedere al utilităţilor, ceea ce le va face atractive pentru dezvoltarea industrială", a declarat Sergiu Railean.

Premierul Ion Chicu a salutat iniţiativa de creare a PIM.

"La cele 16 platforme industriale multifuncţionale identificate până acum, se mai acceptă două raioane în acest program - Cimişlia şi Ceadâr-Lunga. Salut iniţiativa administraţiei acestor localităţi, care au şi pregătit deja proiectul tehnic al zonei destinate pentru PIM", a menţionat premierul.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.10.14 11:43 Arcadie
    Este un proect strategic pentru Moldova!
  2. 2020.10.14 11:44 Andrei
    Idea este buna da de unde investitii pentru dezvoltare?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.