Economie

PREȘEDINTELE FEDERAȚIEI RUSE: ECONOMIA MOLDOVENEASCĂ ESTE DEPENDENTĂ DE PIAȚA RUSEASCĂ

23 octombrie, 2020

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, consideră că economia moldovenească este atât de dependentă de piața rusească, încât, deocamdată nu poate exista de sine stătător. Potrivit agenției INFOTAG, șeful statului rus a spus acest lucru, în ajun, la sesiunea clubului de discuții Valdai, vorbind despre situația din R. Moldova în ajunul viitoarelor alegeri prezidențiale.

„Observăm ce se întâmplă în R. Moldova și cunoaștem necesitățile poporului moldovenesc în dezvoltarea democrației, și, pe de altă parte, în dezvoltarea economiei. Însă cine cumpără vinul moldovenesc? În Franța vor cumpăra vinul moldovenesc?... Problema nu este doar în vin, dar și în alte ramuri ale economiei, care sunt strâns legate de Rusia și, deocamdată, însă, nu pot exista de sine stătător. Nicăieri, în afară de piața rusească, aceste produse nu sunt solicitate”, a declarat Vladimir Putin.

El a amintit că „am trăit într-o țară comună nu doar mulți ani, ci secole”.

„Avem legături colosale, avem o cooperare foarte profundă în economie, legături umanitare, vorbim cu toții aceeași limbă... Suntem, de fapt, toți dintr-un spațiu cultural, nu mai vorbesc de istorie – avem o istorie comună, o victorie comună asupra nazismului. Strămoșii noștri, tații noștri, bunicii noștri au consolidat relația noastră specială cu sângele lor. Și indiferent de ceea ce se întâmplă astăzi, indiferent de modul în care se dezvoltă situația politică, în acest moment, sunt sigur că aceste interese comune vor găsi calea relansării relațiilor noastre cu toate țările, oricât de dificile ar fi relațiile cu acestea”, a spus președintele Federației Ruse.

INFOTAG precizează: Federația Rusă ocupă locul trei în ceea ce privește importurile de vin din R. Moldova. În 2019, importurile României au reprezentat 13,8% (6 mil. litri), a Poloniei – 12,8% (5,63 mil. litri), iar a Federației Ruse – 12,7% (5,6 mil. litri). Dacă e să ne referim la termeni monetari, atunci Federația Rusă ocupă locul al cincilea printre importatorii de produse vitivinicole moldovenești.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.