Economie

CNPF A PRESCRIS BNAA PRELUAREA OBLIGAŢIILOR AFERENTE CONTRACTELOR DE ASIGURARE "CARTE VERDE" ÎNCHEIATE DE "MOLDOVA-ASTROVAZ"

25 noiembrie, 2020

Consiliul de Administraţie al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF) a aprobat marţi prescrierea înaintată Biroului Naţional al Asigurătorilor de Autovehicule (BNAA).

Surse din cadrul CNPF au relatat pentru agenţia INFOTAG că autoritatea de supraveghere a dispus prescrierea BNAA de a prelua obligaţiile aferente contractelor de asigurare "Carte Verde" încheiate de către compania de asigurări "Moldova-Astrovaz".

De asemenea, prescrierea CNPF presupune rambursarea despăgubirilor pentru pagubele produse de către deţinători de certificate de asigurare "Carte Verde", eliberate de "Moldova-Astrovaz", în corespundere cu Regulamentul general al Consiliului Birourilor".

După cum a informat INFOTAG anterior, la finele lunii octombrie, CNPF a decis suspendarea pentru un termen de trei luni a licenţei companiei de asigurări "Moldova-Astrovaz". În special, autoritatea de supraveghere a anunţat că va depune în instanţa de insolvabilitate o cerere introductivă privind intentarea faţă de "Moldova-Astrovaz" a procedurii de insolvabilitate. CNPF a dispus administraţiei entităţii suplinirea Contului de garantare RCA potrivit cerinţelor prevăzute de actele normative. Comisia a interzis încheierea unor noi contracte de asigurare (reasigurare) şi a prelungirii contractelor în vigoare. În acelaşi timp, regulatorul pieţei a cerut administraţiei "Moldova-Astrovaz" onorarea obligaţiilor asumate prin asigurarea protecţiei intereselor persoanelor asigurate prin contractele de asigurare (reasigurare) încheiate anterior suspendării licenţei.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2020.11.25 11:50 Stas
    CNPF acum nu a re nici un argument sanatos fata de Moldasig. Rusina!
  2. 2020.11.25 11:51 Snejana
    Astrovazu deja este morta?
  3. 2020.11.25 11:52 Fima
    Lucise pisite o tom cac Platon razdevaet CNPF...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.