Economie

PREŞEDINTELE A SOLICITAT OMOLOGULUI SĂU UCRAINEAN ASISTENŢĂ ÎN INVESTIGAREA SCHEMELOR CU PROPRIETATEA MOLDOVEI

14 ianuarie, 2021

Preşedintele Moldovei, Maia Sandu, a solicitat omologului său ucrainean Vladimir Zelenskiy asistenţă în investigarea schemelor cu proprietăţi moldoveneşti în Ucraina. Potrivit INFOTAG, ea a anunţat acest lucru, miercuri, la o conferinţă de presă după vizita sa la Kiev.

"Am solicitat ajutor preşedintelui Zelenskiy şi organelor ucrainene de aplicare a legii în anchetarea schemelor cu proprietăţi moldoveneşti în Ucraina: cariere, sanatorii şi alte facilităţi", a explicat Sandu. Ea a subliniat că discuţia pe această temă cu Zelenskiy "a fost destul de serioasă", la care a participat şi un reprezentant al guvernului Ucrainei, responsabil cu gestionarea proprietăţilor de stat.

"Am subliniat că avem nevoie de cooperare la nivelul agenţiilor de aplicare a legii, deoarece instituţiile noastre nu vor face faţă problemei fără participarea colegilor", a spus Sandu.

Potrivit acesteia, partea ucraineană a asigurat că un astfel de sprijin va fi acordat. Preşedintele a menţionat că problema proprietăţii din Ucraina va fi înaintată la următoarea şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate. Şeful statului va face apel la Procuratura Generală pentru a demara procesul.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.14 10:52 Ana
    Mi mojemo tilichi pisatisea svoim prezidentom - vona naspravdi duje garna ta mitna!
  2. 2021.01.14 10:55 Dumitru
    Speram ca peste doi-trei luni la noi o sa fie claritate - ce o sa fie mai departe.
  3. 2021.01.14 10:57 Vlada
    Moldovenii au ca ce sa mindri!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.