Economie

UCRAINA VA FINANȚA CONSTRUCȚIA UNUI POD PESTE NISTRU

19 ianuarie, 2021
Ucraina va finanța construcția unui pod peste râul Nistru. El va deveni parte a unei noi autostrăzi care leagă Kievul și Chișinăul. Potrivit INFOTAG, acest lucru a fost afirmat de șeful adjunct al biroului președintelui Ucrainei Igor Jovkva.


„Unul dintre proiectele pe care le vom începe imediat va fi construirea unui pod peste râul Nistru în regiunea Iampol-Cosăuţi și o autostradă corespunzătoare, care va face legătura între Kiev și Chișinău. Și nu se va conecta doar, ci va permite ca în aproape cinci ore să se ajungă cu mașina de la Kiev la Chișinău prin intermediul unui pod nou”, a spus într-un interviu TSN.

Potrivit acestuia, construcția podului va fi finanțată din bugetul de stat al Ucrainei.

„Vreau să menționez că, în special, construcția întregului pod se realizează din contul Ucrainei”, a spus Jovkva, informând că întreprinderea „Ukravtodor” lucrează deja la reglementarea legală a acestei finanțări.

Ucraina va finaliza, de asemenea, o parte a autostrăzii de la Kiev până la pod.

„O mare parte a fost deja construită, reparată sau reabilitată ... De cealaltă parte Moldova, la rândul său, va finaliza construcţia propriei porţiuni din această autostrăzi. Și, la ei o parte din acest drum este deja construit. Prin urmare, este un proiect absolut realist, cu finanțare realistă. Rămâne doar să-l îndeplinim ”, a spus oficialul.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.