Economie

SONDAJ: CETĂȚENII PREFERĂ INTEGRAREA MOLDOVEI ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ MAI MULT DECÂT ÎN UEE

23 februarie, 2021

Populația Moldovei prefer mai mult integrarea în Uniunea Europeană decât în Uniunea Eurasiatică. Acest lucru este confirmat de datele sondajului Vox Populi realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor în februarie și prezentat luni la agenția INFOTAG.

Potrivit sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum, în care ar fi fost necesar să se aleagă calea de integrare, atunci 42,1% dintre respondenți ar prefera Uniunea Europeană, iar 39,4% Uniunea Economică Eurasiatică. În același timp, 7,5% consideră că nu este nevoie ca Republica Moldova să adere la un bloc sau altul. Alți 11% nu ar participa la referendum sau le este dificil să răspundă la întrebare.

În ceea ce privește aderarea Moldovei la NATO, 26,5% dintre participanții la sondaj ar fi pentru și 54% ar fi împotrivă. Alți 9,8% nu ar participa la vot, 6,5% nu știu ce este NATO și 3,2% au considerat că le este dificil să răspundă.

Sondajul a fost realizat în perioada 12-20 februarie cu participarea a 1191 persoane din 89 de localităţi ale republicii, cu excepția regiunii transnistrene. Marja de eroare este de 3%.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2021.02.23 11:09 Dorin
    Pina chind noi numai vorbim despre integrarea in UE da nu facem pasi concret spre directia in UE.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.