Economie

MINISTERUL AGRICULTURII A LARGIT LISTA PRODUSELOR INTERNE CARE TREBUIE SĂ FIE PREZENTĂ ÎN REȚELELE COMERCIALE

08 aprilie, 2021

Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a actualizat și a extins lista produselor alimentare autohtone provenite din lanțul alimentar scurt, expuse pe raftul rețelelor comerciale. Despre acest lucru a fost anunțat, ieri conducerea Ministerului în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții Asociației Investitorilor Străini în Republica Moldova (FIA).

După cum a comunicat serviciul de presă al instituţiei pentru INFOTAG, participanții la întâlnire au discutat despre punerea în aplicare a Legii cu privire la comerțul interior, conform căreia cel puțin 50% din mărfurile expuse pe rafturile magazinelor trebuie să fie autohtone.

Potrivit vicepreședintelui FIA, Gokce Yanasmayan, creșterea prezenței produselor interne în lanțurile de vânzare cu amănuntul „este o acțiune în sprijinul producătorilor locali”.

Reprezentanții ministerului au comunicat că noua listă de produse a fost coordonată cu Asociațiile de profil și a fost transmisă Consiliului economic pe lângă Prim-ministru, pentru a fi coordonată cu reprezentanții rețelelor comerciale. Lista completată și actualizată conține circa 338 de poziții tarifare: fructe și legume proaspete și conservate, produse lactate, ouă, miere, băcănie, carne proaspătă și procesată, produse de brutărie, produse de cofetărie, ulei, băuturi nealcoolice și alcoolice, produse congelate, sosuri, etc.

Commentarii [ 5 ] adaugă comentariu

  1. 2021.04.08 16:00 Lidia
    La sfirsit, legea deja functioneaza!
  2. 2021.04.08 16:05 vLAD
    STIU PRECIS CA IN LEGISLATIVA PRECEDENTE SPICHER cANDU A FOST INPOTRIVA ACESTEI LEGE.
  3. 2021.04.08 16:06 Pavel
    Asa hotarire este corecta si asteptata in Moldova.
  4. 2021.04.08 16:07 Nicolae
    50 la suta - bravo, sa cumparam numai productia atohtona!
  5. 2021.04.08 16:17 Eva
    Moldavscaea productia vse ravno samaea vcusnaea na svete! Cito bi nam ne privozili i predlagali s Italii, Turtii - nase rodnoe - VCUSNEE!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.