Economie

PSRM A FĂCUT APEL CA MOLDOVA SĂ NU FIE IMPLICATĂ ÎN RĂZBOIUL SANCŢIUNILOR ÎMPOTRIVA BELARUSIEI

28 mai, 2021

Partidul Socialist (PSRM) a cerut preşedintelui Maia Sandu "să nu admită ca Moldova să se implice în războiul de sancţiuni împotriva Belarusiei". Potrivit INFOTAG, deputatul PSRM Petru Burduja a spus acest lucru, joi, în cadrul unui briefing, amintind că Belarus este unul dintre cei mai mari zece parteneri comerciali ai Moldovei, cifra de afaceri comercială fiind între 180-215 milioane dolari pe an.

"Moldova exportă vinuri, struguri, alcool etilic, legume, fructe, porumb, conserve, medicamente, mobilier în Belarus şi importă cherestea, produse petroliere, cartofi, utilaje agricole şi plăci ceramice. În Chişinău, există un centru pentru asamblarea troleibuzelor din Belarus, care asigură locuri de muncă şi venituri pentru municipalitate. Iar uzina de automobile de la Minsk, care a câştigat concursul Primăriei Chişinău, trebuie să furnizeze 100 de autobuze, de care este nevoie pe rutele oraşului", a reamintit socialistul.

El spune că Moldova "are relaţii comerciale şi economice strânse cu Belarus, care ar putea avea de suferit, dacă Republica Moldova se va alătura luptelor geopolitice internaţionale, iar unii politicieni vor sprijini declaraţiile referitor la sancţiuni".

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2021.05.28 12:08 David
    Pozitia este corecta, anume pentru agentii economice.
  2. 2021.05.28 12:10 Svetlana
    Nu stiu, aici pentru Moldova este o dilema - UE pentru sanctiuni inpotriva Lucasenco, da noi vrem sa fim membru UE...
  3. 2021.05.28 17:17 Vlad
    Evident ca PSRM sa sustina pe dl Lucasenco si Ruasia, anume acum innainte de alegeri.
  4. 2021.05.28 17:18 Fima
    Asta deja este geopolotica la care Moldova nu trebue sa participa.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.