Economie

​LUCRĂRILE PREGĂTITOARE LA CONSTRUCȚIA LINIEI ELECTRICE CHIȘINĂU-VULCĂNEŞTI SUNT ÎN TOI

18 noiembrie, 2022

Lucrările pregătitoare sunt în plină desfășurare la construcția liniei electrice de înaltă tensiune (linie de transport de 400 kV) Vulcănești - Chișinău. Viceprim-ministrul, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, a anunțat aceasta pe canalul său de telegram, transmite Infotag.

Potrivit lui, a fost efectuat un studiu preliminar al solului; a fost pregătit un proiect tehnic pentru toate cele trei tipuri de piloni; în proporţie de 85% au fost testaţi pilonii; au fost efectuate lucrări de descărcare de sarcină arheologică şi un studiu pentru evaluarea riscului aviar.

„Planul și profilul liniilor de transport electric sunt aproape de finalizare (95%). Testarea celorlalte două tipuri de piloni va fi finalizată înainte de sfârșitul anului”, a spus el.

El a relevat că construcția liniei de transport electric include două etape. Este vorba despre elaborarea proiectului tehnic detaliat şi livrarea materialelor și desfășurarea lucrărilor de construcție.

„În acest moment, lucrările primei etape sunt realizate în proporție de 80%. Construcția propriu-zisă se preconizează a fi inițiată în primăvara anului 2023”, a anunţat Spînu.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.