Economie

FOSTUL VICEPREȘEDINTE AL PARLAMENTULUI: ECONOMIA MOLDOVEI TREBUIE ABORDATĂ ÎNTR-O ALTĂ MODALITATE

18 martie, 2024

Fostul vicepreședinte al parlamentului, Alexandr Slusari, a declarat că performanțele Moldovei în anul 2023 sunt o condamnare „PIB-ul Ucrainei în 2023 a crescut cu aproape 5%. Țara practic este distrusă de război. În România, PIB-ul anul trecut s-a majorat cu peste 2%. Cu toate problemele politice și coaliția nefirească. În Moldova, condusă de un singur partid cu 63 de mandate, PIB-ul în anul de referință s-a ridicat tocmai cu 0,7%”, scrie Alexandru Slusari

Potrivit fostului oficial, economia națională ”practic dispare ca și aș numită „Cartea plângerilor” a lui Alaiba (care este inițiatorulreformei în economie– ”I”) și peste 120.000 de oameni în vârstă de muncă au emigrat în 2021-2023".

”Dumitru, te rog, pleacă! Ai puține legături cu sectorul real al economiei și producătorii autohtoni. Declarațiile tale despre ce trebuie făcut în economie sunt ridicole. Seamănă cu un deputat din opoziție. Cu aceeași fervoare, ai susținut în 2013 că Banca de Economii (mai târziu falită – ”I”) nu are probleme, a remarcat Slusari, fiind convins că Moldova ”cu siguranță are nevoie de un alt mod de abordare a economiei”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.